با این ویدیو راحت رانندگی رو یاد بگیر!!!
برای تهیه هرکدام از دورهها روی آن کلیک کنید:
1 - دوره قبولی در آزمون شهری
2 - دوره 0 تا 100 رانندگی
تنظیم صحیح صندلی هنگام رانندگی، موجب راحتی و امنیت شما خواهد شد. بدین منظور، روشهای مختلفی وجود دارد، مانند نزدیک یا دور کردن آن نسبت به فرمان، تغییر شیب پشتی صندلی و بالا و پایین بردن بالشتک. پس از تنظیم صندلی بهصورت راحت و ایمن، بهدرستی بر روی آن بنشینید. همیشه یادتان باشد که کمربند ایمنی خود را ببندید.
استفاده از تنظیمکنندهها (کنترلها) ی صندلی
صندلی را طوری تنظیم کنید که هنگام گاز دادن، زانوهایتان کمی خمشده باشند. اگر هنگام گاز دادن پاهایتان کاملاً صاف هستند، صندلی خود را کمی به جلو حرکت دهید. اگر زانوهایتان بیشازحد خمشدهاند، صندلی خود را عقب ببرید. هنگام رانندگی، زانوهای خود را به مقدار کمی خمکنید تا دچار زانودرد نشوید.
طوری روی صندلی بنشینید که بین زانوها و صندلی شما بهاندازه پهنای دو انگشت فاصله باشد. دو انگشت خود را بین لبه صندلی و پشت زانوهای خود قرار دهید. اگر دو انگشت شما در این فاصله جای نمیگیرد، صندلی خود را کمی عقب ببرید.
صندلی خود را بالا بیاورد تا نشیمنگاه شما همسطح زانوهایتان قرار گیرد. اگر بهراحتی نمیتوانید اطراف خود را از پنجره نگاه کنید، صندلی را کمی بالا بیاورید. در حالتی که نشیمنگاه شما پایینتر از زانوهایتان قرارگرفته باشید، رانندگی نکنید.
- اگر ارتفاع صندلی شما قابل تنظیم نیست، زیر خود کوسن یا بالشتکی قرار دهید تا نشیمنگاه شما همسطح زانوها قرار گیرد. مراقب باشید که بیشازحد بالا قرار نگیرید چراکه در این حالت برای دیدن اطراف از پنجرهها بایستی خم شوید.
پشتی صندلی را طوری تنظیم کنید که شیب آن زاویه 100 درجه داشته باشد. قرار گرفتن در این زاویه، مانع از فشار آمدن به پایین کمر شما شده و باعث راحتیتان خواهد شد. اگر هنگام چرخاندن فرمان، شانههایتان از پشتی بلند میشوند، بدین معنی است که پشتی صندلی شما بیشازحد عقب است. اگر هنگام رانندگی، به سمت جلو قوز میکنید (خم میشوید)، پشتی صندلی را کمی جلو بیاورید. اگر زاویه پشتی صندلی بهدرستی تنظیمشده باشد، بایستی بهراحتی بتوانید به فرمان دسترسی داشته باشید و آرنجهایتان کمی خمشده باشند.
بالشتک صندلی را طوری تنظیم کنید که پشت سرتان درست در وسط آن قرار گیرد. اگر هنگام نشستن بر روی صندلی، سرتان بالای بالشتک قرار میگیرد، بالشتک را بالا ببرید. اگر پشت سرتان در پایین بالشتک قرار میگیرد، آن را پایین بیاورید. در حالت ایده آل، بالای سر شما باید همسطح بالای بالشتک باشد.
قسمتی از پشتی صندلی را که در گودی کمر شما قرار میگیرد، بهدرستی تنظیم کنید. محافظ گودی کمر، در بخش انتهایی و برجسته پشتی صندلی قرار دارد. در ابتدا ارتفاع محافظ گودی کمر را طوری تنظیم کنید که لبه انتهایی آن همسطح دور کمر شما باشد. سپس، میزان برجستگی آن را تنظیم کنید بطوریکه کاملاً در گودی کمر شما قرار گیرد.
- اگر صندلی شما مجهز به محافظ گودی کمر نیست، یک حوله را لوله کنید و هنگام رانندگی در پشت گودی کمر خود قرار دهید.
- همچنین شما میتوانید یک فوم قابلنصب را در قسمت محافظ گودی کمر صندلی قرار دهید.
نشستن صحیح بر روی صندلی
طوری بر روی صندلی بنشینید که تمام بدنتان بر روی آن قرار گیرد. کمر شما بایستی کاملاً به پشتی صندلی بچسبد و نشیمنگاه شما باید تا حد امکان در انتهای صندلی قرار گیرد. از رانندگی کردن باحالت قوزکرده خودداری کنید؛ اگر بهراحتی به فرمان یا پدالها دسترسی ندارید، بهجای تنظیم بدن خود، صندلی را تنظیم کنید.
فرمان خودرو را در موقعیت ساعت 9 و 3 نگهدارید. تصور کنید فرمان خودرو صفحه ساعت را نشان میدهد. دست چپ خود را بر روی جایی از فرمان که ساعت 9 را نشان میدهد، قرار دهید. دست راست خود را نیز بر روی ساعت 3 بگذارید. با نگهداشتن فرمان در این حالت، بیشترین کنترل را بر روی آن خواهید داشت.
- همیشه هنگام رانندگی، فرمان را با دو دست خود بگیرید. گرفتن فرمان با یک دست باعث چرخش ستون مهرهها شده که موجب کمردرد میشود.
زمانی که از پای چپ خود استفاده نمیکنید، آن را بر روی کف ماشین قرار دهید. اگر با خودروی دندهای رانندگی میکنید، تنها هنگام گرفتن پدال کلاچ، از پای چپ خود استفاده کنید. اگر با خودروی دندهاتومات رانندگی میکنید، هرگز از پای چپ خود استفاده نکنید. برای جلوگیری از آسیب رسیدن به کمر و لگن، پای چپ خود را بر روی کف ماشین قرار دهید.
کمربند ایمنی خود را طوری ببندید که بند آن از روی استخوان لگنتان عبور کند. کمربند را طوری نبندید که از بالای شکمتان رد شود. هنگام تصادف، کمربند بایستی بهجای شکم، استخوان لگن شما را نگه دارد.
احسنت جالب و کاربردی.
ساده، روان، تصویری
سپاغ
سلام و ممنون از محبتتون – امیدوارم همیشه موفق باشید.
ممنون خیلی مفید بود
سلام – خواهش می کنم و ممنونیم از محبت شما
سلام . ممنونم از راهنمایی شما عزیزان که وقت گذاشتید. خیلی هم کامل و جامع بود. تشکر…
سلام – ممنوم از محبت و توجهتون