رانندگی در شب ، افزایش دید در شب !!!

افزایش دید در شب ماشین

برای تهیه هرکدام از دوره‌ها روی آن کلیک کنید:

1 - دوره قبولی در آزمون شهری

2 - دوره 0 تا 100 رانندگی


 

رانندگی در شب، می‌تواند برای رانندگان تازه کار و همچنین مجرب و کارآزموده، یک موضوع دلهره آور باشد. در شب توانایی دید راننده کاهش می یابد؛ مخصوصاً چنانچه دارای کوچکترین مشکلات بینایی وجود داشته باشد. کثیف بودن شیشه های خودرو و آینه ها و حتی شیشه های عینک، این موضوع را تشدید می کند. برای همین تمیز نگه داشتن شیشه‌ها، آینه ها و چراغ ها می تواند مشکلات شب رانندگی را کاهش دهد و افزایش دید در شب را باعث گردد.

اگر از عینک استفاده می کنید، نظافت و تمیزی شیشه ی آن نیز در افزایش دید در شب جهت رانندگی موثر است. علاوه بر این، تنظیم دقیق زاویه و هم راستایی چراغ ها و آینه های خودرو می تواند میزان رویت پذیری رانندگی در شب و افزایش دید در شب را بهبود بخشد.

تمیزکاری شیشه ها و آینه ها

بهبود دید در شب

شیشه های ماشین را تمیزکاری کنید. حتماً شیشه جلو اتومبیل خود را تمیز کنیم. تمیز کردن سطح داخل و خارج شیشه خودرو، حداقل یکبار در ماه و با استفاده از مواد پاک کننده مختص شیشه خودرو ضرورت دارد. این ضرورت هنگامی بیشتر می‌گردد که بدانید برای مدت طولانی در شب قصد رانندگی داریم. از مخلوط و محلول آب، مایع ظرفشویی و سرکه می توان برای تمیز کردن شیشه و آینه خودرو استفاده کرد.

برای این منظور حدود ۱.۴ لیتر آب و یک قاشق غذاخوری حدود 3 سی سی مواد شوینده ظرفشویی و یک فنجان با حجم حدود ربع لیتر را با هم محلول نمایید تا کاملاً یکنواخت و ترکیب شود. سپس محلول پیش رو را در  بطری قابل اسپری ریخته و با محلول نتیجه، کار تمیز کاری را شروع کنید. با استفاده از یک پارچه مناسب، مثلاً میکرو الیاف، شیشه خودرو را تمیز نمایید.

افزایش دید در شب

آینه ها را تمیزکاری کنید. باید از تمیز بودن آینه ها و شیشه های خودرو اطمینان داشت. آینه‌های بغل و شیشه های خودرو حداقل هر ماه یکبار بایستی تمیز شوند. برای تمیز کردن این موارد، می توان از محلول ذکر شده ی آب-شوینده-سرکه استفاده نمود. برای این تمیزکاری کافی است محلول ترکیبی، با استفاده از پارچه مناسب میکروفیبر، ابتدا اسپری و سپس استفاده گردد.

شایان ذکر است منظور از تمیز کاری، سطوح داخل و بیرون شیشه ها به صورت همزمان است. استفاده از پارچه مناسب میکرو الیاف، سبب می گردد پس از خشک شدن، رگه های اضافی روی شیشه ها و آینه ها باقی نماند.

بالا بردن دید در شب

چراغ های جلو را تمیزکاری کنید. در شب باید چراغ های جلو خودرو را نیز تمیز کرد. برای این کار می شود از خمیر دندان استفاده کنیم. چراغ های جلوی خودرو را ابتدا با یک پارچه ی تر، مرطوب نموده و سپس به هر چراغ جلو حدود یک قاشق غذاخوری 3 سی سی خمیر دندان بمالید. سپس با استفاده از پارچه مرطوب، خمیر دندان را روی تمام سطح به صورت یکنواخت بمالید. هرچند جاهای کثیف تر، می تواند مورد تمرکز بیشتر بوده و تا یک دقیقه ساییده شود. پس از این تمیزکاری با خمیر دندان، چراغ های جلو با آب شسته شود و نهایتاً با یک پارچه میکروفیبر، تمیز و خشک گردد.

اگر روش استفاده از خمیردندان برای تمیزکاری شیشه ی چراغ های جلو پاسخگو نبود، ممکن است لزوم داشته باشد چراغ های جلو باز شده و به صورت حرفه ای تمیزکاری و سپس بازنصب گردد.

تاثیر سلامت چشم و تمیزکاری شیشه عینک

عینک شب برای رانندگی

شیشه عینک خود را تمیزکاری کنید. برای افزایش دید در شب ، لازم است شیشه عینک خود را تمیز نگه داریم. اطمینان از تمیز بودن شیشه عینک، قبل از رانندگی و نه حین آن لازم است. برای تمیزکاری شیشه ی عینک، می توان از آب و صابون برای از بین بردن آلودگی ها استفاده نمود. پس از تمیز کاری با آب و صابون، برای خشک کردن شیشه ی عینک، از پارچه نرم میکروفیبر استفاده می کنیم.

عینک آنتی رفلکس برای رانندگی

از پوشش آنتی رفلکس در عینک استفاده کنید. اگر از عینک استفاده می کنید، با مفهوم ضد انعکاس یا آنتی رفلکس آشنا باشید. پوشش آنتی رفلکس، یک روکش فوق العاده نازک از موادی مانند سیلیکون و زیرکونیوم می باشد که با کاهش بازتاب داخلی و انتقال نور بیشتر، دید راننده را در شب بهبود می بخشد و سبب افزایش دید در شب می گردد.

کاهش دید در شب

عدم نگاه مستقیم به منبع نور روبرودر شب، از نگاه مستقیم به منابع نوری جلو و حتی ترافیک پیشرو خودداری کنید. در هنگام نزدیک شدن به ترافیک یا منابع نوری روبرو، چشمان خود را به گونه‌ای تنظیم کنید که نگاه مستقیم به این منابع نوری وجود نداشته باشد؛ برای این منظور کافیست کمی به سمت پایین و به سمت راست نگاه کنید. به عنوان پیشنهاد می‌شود روی خط سفید کنار جاده یا پیاده رو تمرکز کرد تا منبع نوری خودرو روبرو، عبور کند. بدیهی است همزمان با این تکنیک، همچنان قادر خواهیم بود که خودروهای عبوری در اطراف را به صورت کلی مشاهده نماییم.

نمره چشم برای گواهینامه

به صورت متناوب معاینه ی چشم بروید. ضروری است به صورت مرتب معاینه چشم را در دستور کار قرار دهید. هرگونه مشکل بینایی و ایرادات در سلامتی چشم، رانندگی در شب را با مشکلات عدیده ای روبرو می کند. ویزیت توسط یک پزشک چشم یا اپتومتر مفید خواهد بود. به توصیه انجمن بینایی سنجی آمریکا، لازم است سالی یک بار؛ چنانچه سن شما کمتر از 60 سال است؛ و هر ۶ ماه یکبار، چنانچه سن شما بالاتر از 60 سال است، مورد بینایی سنجی واقع شوید. همچنین در برخی موارد افراد مسن بالاتر از 60 سال، تسهیلات و تخفیف مناسبی برای بینایی سنجی و دریافت عینک خواهند داشت.

آینه ها و چراغ ها

دید در شب آینه عقب

آینه ها را روی تنظیم شب قرار دهید. آینه های خودرو، تنظیمات شب دارد و میتوان از آن استفاده کرد تا افزایش دید در شب حاصل شود. زیر آینه ی دید عقب خودرو، یک اهرم کوچک تعبیه شده که با تغییر وضعیت این اهرم کوچک، آینه دید خود را به تنظیمات شبانه تغییر میدهد. با این تنظیمات شبانه، چراغ های منبع نور اتومبیل هایی که پشت سر شما رانندگی می‌کنند، بسیار کم نورتر به نظر می رسند و خیرگی ناشی از منابع نوری، کاهش می یابد. چنانچه خودروی شما چنین آینه‌های تنظیم پذیر با شرایط شبانه را ندارد، توصیه می شود آینه ی خود را با یک آینه دارای چنین ویژگی و قابلیت، جایگزین نمایید.

میزان روشنایی جاده توسط چراغ ماشین

چراغ های جلو را تنظیم کنید. هنگام رانندگی در شب، اطمینان از تراز بودن چراغ های جلو ضروری است. این تراز بودن نیاز به یک متخصص خودرو دارد. چرا که این تراز بودن چراغ، سبب بهبود دید در رانندگی در شب و افزایش دید در شب خواهد شد. از سوی دیگر تراز بودن چراغ های خودرو، سبب می گردد رانندگانی که از از مقابل رانندگی می کنند، به خوبی دیده شده و خودرو شما نیز مشکلی برای دید آنها ایجاد ننماید. توصیه می گردد حداقل سالی یک بار تراز بودن چراغ های جلو خودرو کنترل گردد.

نکات مهم رانندگی شب

آینه های بغل را تنظیم کنید. تنظیم زاویه آینه های بغل اعم از سمت راننده یا شاگرد نیز ضروری است. برای این تنظیم، کافیست سر خود را نزدیک شیشه صندلی راننده قرار داده و آینه را به گونه‌ای تنظیم زاویه نمایید تا گوشه عقب ماشین خود را ببینید. پس از تنظیم آینه ی راننده، برای تنظیم آینه شاگرد، کافی است سر خود را در حوالی مرکز خودرو قرار داده و آینه صندلی شاگرد را به گونه ای تنظیم زاویه نمایید که بتواند گوشه ی عقب خودرو را دید. تنظیم زاویه آینه های بغل در کاهش خیرگی هنگام رانندگی در شب و نبودن لکه های کور در افق دید و افزایش دید در شب، کمک می کند.

اشتباهات رانندگی در شب

روشنایی داخل اتاق ماشین را خاموش کنید. توصیه می شود در حین رانندگی در شب، چراغ های داخل خودرو خاموش باشد. روشن بودن چراغ های روشنایی داخل خودرو، خیرگی در رانندگی را افزایش داده و دید بیرون راننده را کاهش میدهد. اگر ضرورت پیدا کرد، فقط برای چند ثانیه از روشنایی داخل اتاق خودرو استفاده کنید.

به رغم توصیه های ذکر شده، پیشنهاد می گردد از رانندگی در شب پرهیز شود. علی الخصوص چنانچه کوچکترین مشکلات بینایی وجود دارد، رانندگی در شب را فقط به مناطقی که دارای نور محیطی کافی می باشند، محدود نمایید. استفاده از عینک های روکش دار با پوشش ضد انعکاس آنتی رفلکس ضروری است؛ اما این عینک ها را نباید با عینک های تجاری شده معروف به رانندگی در شب یا قطبی، اشتباه کرد. چرا که این عینک های تجاری شده، دید در شب را کاهش می دهند. ضمنا به هیچ عنوان در رانندگی در شب، از عینک آفتابی استفاده نکنید.

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *