آموزش رانندگی با دنده‌اتوماتیک | ۰ تا ۱۰۰ | با ویدئو

برای تهیه هرکدام از دوره‌ها روی آن کلیک کنید:

1 - دوره قبولی در آزمون شهری

2 - دوره 0 تا 100 رانندگی


 

معنی حروف روی دسته‌دنده ماشین‌های دنده‌اتوماتیک

حرف اختصاصینام دنده (انگلیسی)نام دنده (فارسی)
NNeutral (نیچرال)خلاص
DDrive (درایو)رانندگی
RReverse (ریورز)معکوس
PPark (پارک)پارک
حروف دنده اتوماتیک
حروف دنده اتوماتیک

ماشین‌های دنده‌اتوماتیک فقط دارای ۲ پدال گاز و ترمز است. روی دسته‌دنده دارای علامت‌هایی با حروف (P – پارک)، (R – دنده‌عقب)، (N – خلاص)، (D – دنده حرکت به جلو)، (M – دنده‌های دستی).

که این علائم در اکثر خودروهای اتوماتیک مشترک است.

با پیشرفت تکنولوژی همان‌گونه که مثلاً لوله‌کشی آب در منازل جای آب‌کشیدن از چاه را گرفته، دنده‌های ‌اتوماتیک خودرو نیز جای دنده دستی که مشکلات و دردسرهای زیادی برای ما ایجاد می‌کرد را گرفته است.

در نتیجه ماشین‌های دنده‌اتومات رانندگی را برای افراد تازه‌کار بسیار راحت‌تر کرده است.

بسیاری از کسانی که چندین بار در آزمون رانندگی رد می‌شوند و در برقراری هماهنگی بین پدال کلاچ و گاز در شروع حرکت دچار مشکل شده و ماشین را خاموش می‌کنند، با دنده‌اتوماتیک به طور کل این مشکل را نداشته و می‌توانند به‌راحتی رانندگی کنند.”البته در ایران امتحان انتخابی نیست و هنرجو نمی‌تواند برای امتحان ماشین دنده‌اتومات را انتخاب کند”

تقریباً بیشتر سختی رانندگی همان نیم کلاچ کردن و کار با کلاچ است و با ماشین‌های دنده‌اتوماتیک مخصوصاً برای افرادی که ترس از رانندگی دارند رانندگی بسیار ساده و بدون چالش شده است.

البته این بحث برای کشورهای پیشرفته و نیمه پیشرفته است که تقریباً تمام ماشین‌ها اتوماتیک است؛ ولی در ایران به دلیل ضعف خودروسازی و عقب‌ماندگی تکنولوژی کشور، هنوز ماشین‌های دنده دستی به‌صورت انبوه تولید و استفاده می‌شود.

پدال های ماشین اتوماتیک
پدال های ماشین اتوماتیک

دلایل سادگی رانندگی با ماشین‌های دنده‌اتوماتیک

۱-حذف پدال کلاچ: در ماشین‌های دنده دستی سه پدال داریم درصورتی‌که ماشین‌های دنده‌اتومات فقط دو پدال “گاز و ترمز” دارند.

هر وقت بخواهیم حرکت کنیم فقط پدال گاز را فشار می‌دهیم و هر وقت بخواهیم بایستیم پدال ترمز را فشار می‌دهیم.

همیشه انجام دو کار برای پاهای ما بسیار ساده‌تر از انجام سه کار با “سه پدال است” و نیازی به فکرکردن و تمرکز ندارد.

۲-برای هر تغییر سرعتی نیاز نیست مدام دسته‌دنده را حرکت دهیم و بالاجبار هم‌زمان با آن پدال کلاچ را فشار دهیم و مدام هماهنگی بین آنها ایجاد کنیم.

برای حرکت به سمت جلو، بدون نیاز به گرفتن پدال کلاچ (در ماشین‌های اتومات اصلاً پدالی وجود ندارد) فقط یک‌بار دسته‌دنده را در حالت D یا همان درایو قرار می‌دهیم و فقط با فشاردادن پدال گاز، ماشین در سرعت‌هایی که به آن نیاز داریم حرکت می‌کند.

حروف دنده اتوماتیک

توضیح تکمیلی در مورد معنی حروف روی دنده‌اتوماتیک

۱. دنده P یا پارک

وقتی دنده را در حالت P قرار می‌دهیم، گیربکس خودرو قفل می‌شود. در حالت پارک، ماشین تحت هیچ شرایطی حرکت نمی‌کند. وقتی قرار است ماشین را پارک کنیم از این دنده استفاده می‌کنیم.

۲. دنده D یا درایو

در زمان رانندگی به جلو باید خودرو را در حالت D قرار دهیم. در این حالت با فشاردادن پدال گاز، تعویض دنده‌ به‌صورت خودکار و بدون این که ما کاری انجام دهیم اتفاق می‌افتد.

۳. دنده N یا خلاص

وقتی دنده در حالت N باشد، ماشین خلاص می‌شود. معمولاً از این دنده در حالت ترافیک‌های طولانی و پشت چراغ‌قرمزهای بیشتر از ۲ دقیقه استفاده می‌شود که باید به‌صورت موقت خودرو را متوقف کنید. “وقتی ماشین خراب است و قرار است با یدک‌کش، کشیده شود نیز از این حالت استفاده می‌کنیم.”

دنده عقب - اتوماتیک

۴. دنده R یا دنده‌عقب

وقتی می‌خواهیم به سمت عقب حرکت کنیم، باید دنده را در حالت R قرار دهیم. به‌این‌ترتیب با فشردن پدال گاز، ماشین به سمت عقب حرکت می‌کند.

توجه: در ماشین‌های دنده دستی برای هر یک از این حالت‌ها باید پدال کلاچ گرفته شود؛ ولی در ماشین‌های اتومات نه پدال کلاچی دارد؛ در نتیجه نیازی نیست پدال کلاچ گرفته شود.

۵. سایر دنده‌های خودرو اتوماتیک

در ماشین‌های اتوماتیک به‌غیراز چهار حالت بالا، دنده‌های دیگری نیز ممکن است وجود داشته باشد که در پایین توضیح خواهیم داد.

حرف S در دنده‌اتوماتیک

حرف S در دنده‌اتوماتیک مخفف عبارت Sport Mode به معنی رانندگی در حالت اسپرت است. در این حالت، سرعت شتاب‌گیری خودرو بیشتر می‌شود.

حرف  L یا M (حالت دستی)

این حالت‌ها تقریباً مانند همان ماشین‌های دنده دستی است البته استفاده از این حالت‌ها هم باز بسیار ساده‌تر از گیربکس‌های دنده دستی است.

حرف M مخفف manual یا حالت دستی برای رانندگی در شرایط سربالایی و سرپایینی می‌توانیم از دنده‌های دستی ۱، ۲ و ۳ روی دنده‌اتومات استفاده کنیم تا کنترل بیشتری روی خودرو داشته باشیم.

ممکن است حرف L در بعضی دیگر از ماشین‌های اتوماتیک وجود داشته باشد این حرف مخفف عبارت Low Mode است که با حرف M فرقی ندارد و برای بهره‌برداری حداکثری از قدرت موتور در سرعت کم استفاده می‌شود در اکثر خودروهای داخلی فقط L1 و L2 موجود است.

که اگر مجبور شدیم ماشین دیگری را یدک بکشیم یا برای رانندگی در سربالایی‌ها و سرپایینی‌های تند مناسب است.

دنده اتوماتیک

(+M -) وضعیت manual یا تعویض دستی

این هم همان حالت دستی است. در این حالت مثل گیربکس دستی می‌توانیم خودمان اقدام به تعویض دنده‌ها کنیم با این تفاوت که در صورت توقف ماشین دنده به حالت یک بازمی‌گردد.

در بعضی از ماشین‌های اتومات وقتی که گیربکس را در حالت M (دستی) قرار می‌دهیم وقتی دور موتور به بالاترین حد مجاز خود می‌رسد، دنده به‌صورت خودکار تعویض می‌شود.

در بعضی از ماشین‌های اتوماتیک حالت Snow Mode یا رانندگی در برف وجود دارد. در این حالت، خودرو روی دنده ۲ حرکت می‌کند و حتی با فشاردادن پدال گاز، به دنده‌های بالاتر منتقل نمی‌شود. در نتیجه کنترل ماشین بهتر می‌شود.

در  بسیاری از دسته‌دنده‌های اتومات، دکمه‌ای برای تغییر وضعیت دنده وجود دارد. ابتدا باید این دکمه را فشار دهیم. در غیر این صورت دسته‌دنده جابه‌جا نمی‌شود.

کلید O/D وضعیت over drive :

وضعیت over drive که در بعضی از خودرو های اتوماتیک و معمولاً در کنار شیفتر (دنده پشت فرمان) دنده و یا بر روی آن قرار دارد در حقیقت مانند همان دنده‌پنج در خودروهای دنده‌ای است.

در گیربکس‌های چهار دنده با خاموش‌کردن وضعیت over drive دنده چهار را غیرفعال می‌کنیم و در خودروهای پنج‌دنده، کلید Over Drive مربوط به دنده‌پنج است.

بر خلاف باور بسیاری از رانندگان روشن و خاموش‌کردن حالت Over Drive در سرعت‌های پایین و دنده‌های سنگین هیچ تأثیری در شتاب‌گیری خودرو نخواهد داشت.

دنده اتوماتیک

آموزش رانندگی با دنده‌اتوماتیک (تصویری)

رانندگی با ماشین دنده‌اتومات بسیار ساده است. اگر قبلاً ماشین دنده‌ای داشته‌اید و اخیراً ماشین دنده‌اتومات خریده‌اید ممکن است (برای خود من پیش‌آمده) تصمیم به کلاچ گیری کنید و چون پدال کلاچی وجود ندارد فشار پاتون روی پدال ترمز تخلیه شود و محکم ترمز بگیرید.

یادتان باشد برای رانندگی با ماشین دنده‌اتومات فقط به‌پای راست خودتان نیاز دارید. حالا با پای چپمان چه‌کار کنیم که طبق عادت یک‌دفعه نیاید و کار رو خراب کند؟

برای این حالت برای روزهای اول تا عادت کنیم، دو راه وجود دارد:

۱-می تونیم پای چپمان رو کلاً بزاریم بالا “حالت چهارزانو بنشینید فقط پای راستتان مثل همیشه از صندلی آویزان باشد و فقط با همین پای راستمان رانندگی کنیم.

۲-پای چپمان را با یک طنابی به میله زیر صندلی ببندیم تاحدی‌که به پدال‌ها نرسد. (من خودم از این روش استفاده کردم فقط باید یادمان باشد وقتی خواستیم پیاده شویم یادمان نرود پامون رو بستیم و زمین نخوریم)

عملاً با حذف پدال کلاچ، شما با دو پدال گاز و ترمز سروکار دارید. در این قسمت نحوه صحیح رانندگی با ماشین اتومات در شرایط مختلف را بررسی می‌کنیم.

۱. روشن‌کردن خودرو اتومات

برای روشن‌کردن خودرو اتومات، اول مطمئن شویم که دنده روی حالت P باشد. بعد پای خودمان را روی پدال ترمز می‌گذاریم. به‌این‌ترتیب مطمئن خواهیم شد که هنگام روشن‌کردن، ماشین حرکت نخواهد کرد (البته بسیاری از ماشین‌های اتومات تا ترمزدستی فعال نباشد و پایمان روی ترمز نباید روشن نمی‌شوند). حالا استارت می‌زنیم تا ماشین روشن شود.

۲. رانندگی با ماشین اتومات

برای شروع حرکت به سمت جلو با ماشین دنده‌اتوماتیک، بعد از روشن‌کردن ماشین، ترمزدستی را می‌خوابانیم. سپس دنده را روی حالت D قرار می‌دهیم.

هر وقت پایمان را از روی پدال ترمز برداریم ماشین به‌آرامی حرکت می‌کند، حالا به هر میزان که پدال گاز را فشار دهیم به همان نسبت ماشین با سرعت بیشتری به جلو حرکت می‌کند و دیگر نیازی نیست برای افزایش سرعت به تعویض دنده فکر کنیم. خود ماشین به‌صورت خودکار این عمل را برای ما انجام می‌دهد.

دیگر نیاز نیست نگران عقب، عقب رفتن ماشین در ترافیک و سربالایی‌ها باشیم اصولاً اکثر ماشین‌های اتوماتیک حتی در شیب‌های تند با برداشتن پا از روی پدال ترمز، به سمت عقب حرکت نمی‌کنند.

رانندگی در سربالایی

رانندگی با دنده‌اتوماتیک در سربالایی و سرپایینی

برای رانندگی با ماشین اتوماتیک در سربالایی و سرپایینی‌های خیلی تند بهتر است که ماشین را روی دنده ۱ تا ۳ به‌صورت دستی تنظیم کنیم (البته در ماشین‌های جدید و پیشرفته‌تر با همان حالت D هم می‌توان این مسیرها را رفت). در این حالت جلوی دور گرفتن ماشین و افزایش سرعت آن را هم می‌گیریم. در بعضی از خودروها به‌جای دنده ۱ تا ۳، باید روی حالت L قرار بگیرند.

رانندگی با ماشین اتومات در ترافیک و پشت چراغ‌قرمز

وقتی ترافیک سنگین باشد یا پشت چراغ‌قرمزهای طولانی هستیم، بهتر است به‌جای نگه‌داشتن پدال ترمز در همان حالت D، دنده را در حالت N (خلاص) قرار دهیم.

البته باید هم‌زمان ترمزدستی را هم بکشیم که ماشین حرکت نکند در ‌این حالت فشار چندانی به گیربکس وارد نمی‌شود. البته اگر توقف کوتاه و کمتر از ۲ دقیقه بود بهتر است دنده را تغییر ندهیم؛ یعنی در همان حالت D باقی بماند.

۳. حرکت دنده‌عقب با ماشین اتومات

برای دنده‌عقب اول خودرو را در حالت ایست کامل نگه می‌داریم. بعد دنده را روی حالت R (عقب) قرار می‌دهیم. ترمز را رها می‌کنیم و ماشین شروع به عقب رفتن می‌کند. اگر نیاز به‌سرعت بیشتری داشتیم، پدال گاز را هم فشار می‌دهیم تا ماشین با سرعت بیشتری به سمت عقب حرکت کند.

۴. پارک‌کردن ماشین اتومات

برای این کار ماشین را به طور کامل متوقف می‌کنیم. ابتدا دنده را روی حالت N قرار می‌دهیم. حالا ترمزدستی را هم بالا می‌کشیم. با این کار وزن ماشین از روی گیربکس برداشته می‌شود. حالا دنده را روی حالت P قرار می‌دهیم و ماشین را خاموش می‌کنیم.

اشتباهات رایج در دنده های اتوماتیک

اشتباهات رایج در رانندگی با ماشین دنده‌اتومات

  • برای استارت‌زدن دنده را در حالت N (خلاص) قرار ندهیم.
  • هرگز حین حرکت دنده‌اتومات را بین D (درایو) و R (عقب) تغییر ندهیم.
  • هرگز قبل از ایست کامل، دنده را روی حالت P (پارک) قرار ندهیم.
  • هرگز در حال حرکت دنده را در حالت N (خلاص) قرار ندهیم؛ چون شیرهای برقی گیربکس خراب می‌شوند.

اگر به طور مکرر موارد بالا را رعایت نکنیم حساببببی تو خرج می‌افتیم مخصوصاً اگر ماشینمان چینی باشه.

آموزشگاه تعلیم رانندگی با ماشین دنده‌اتوماتیک

متأسفانه، در ایران برخلاف اکثر کشورها، آموزش و امتحان با ماشین‌های اتومات نداریم و تقریباً همه مربی‌ها به دلیل قیمت‌های سنگین و چندبرابری خودرو در ایران، قدرت خرید و در نتیجه آموزش با این خودروها را ندارند.

تغییر دنده اتوماتیک ماشین توسط یک خانم

پس حالا چه‌کار کنیم؟

اولین راه‌حل این است که از مربی‌ها بخواهید با ماشین اتومات خودتان به شما آموزش بدهند.

البته اگر این مورد را به آموزشگاه بگوئید، قطعاً آنها می‌گویند که ما همچین کاری را نمی‌کنیم و حواستان باشد فقط به خود مربی بگویید که نیاز به این آموزش دارید.

اگر به مربی‌ها دسترسی ندارید با یک سرچ ساده در اینترنت و اینستاگرام و فضاهای مشابه دیگر می‌توانید کلی مربی پیدا کنید و به آنها زنگ بزنید و اگر هر کدام از آنها قبول کردند، با آنها جلسه آموزشی را هماهنگ کنید.

اگر آموزش با ماشین خودمان مقدور نبود چه‌کار کنیم؟

در این صورت عبارت ” آموزشگاه تعلیم رانندگی با ماشین دنده‌اتوماتیک” را از همین‌جا کپی کنید و در گوگل سرچ کنید.

اصولاً مربی‌هایی که ماشین و آموزش دنده‌اتوماتیک را دارند را می‌توانید در این سرچ‌ها پیدا کنید و با آنها جلسه آموزشی را هماهنگ کنید.

البته ما توصیه می‌کنیم؛ چون امنیت این مدل جستجوها پایین‌تر است اگر خانم هستید حتماً با یک همراه سر جلسه آموزشی بروید.

مقایسه ماشین های ایرانی با خارجی

قیمت ماشین‌های اتومات زیر یک میلیارد

“کلیه قیمت‌ها مربوط به اواخر سال ۱۴۰۳ می‌باشد”

۱ – ساینا: با گیربکس از نوع CVT 

محصول سایپا کیفیت این خودرو مانند تیبا و کوئیک پایین است.

قیمت از ۳۰۰ میلیون تومان تا ۵۰۰ میلیون تومان (صفرکیلومتر) قرار دارد که این قیمت بر اساس سال ساخت، میزان کارکرد و سلامت فنی متغیر است.

۲ – برلیانس H220: با گیربکس ۶سرعته AMT

کیفیت ساخت برلیانس H220 چندان مرغوب نیست و بازار خرید و فروشش ضعیف‌تر از H320 برلیانس است.

در بازه قیمتی ۴۰۰ میلیون تا ۷۵۰ میلیون قرار دارد. صفر این خودرو موجود نیست.

۳ – دانگ فنگ H30 کراس؛ گیربکس اتومات ۴ دنده ساخت ژاپن

دانگ فنگ یک خودرو چینی است که توسط ایران‌خودرو به فروش می‌رسد.

این خودرو نسبت به دو خودرو قبلی خیلی بهتر است.

در بازه قیمتی ۵۰۰ میلیون تا ۸۰۰ میلیون قرار دارد. صفر این خودرو موجود نیست.

۴ – برلیانس H230: این خودرو نیز مانند H220 از یک گیربکس ۶سرعته AMT است.

بازار خرید و فروشش هم به گرمی برلیانس H330 نیست.

قیمت آن از ۴۰۰ میلیون تا ۷۵۰ میلیون قرار دارد. صفر این خودرو موجود نیست.

l90

۵ – تندر ۹۰: اتومات این خودرو مزیتی نسبت به بقیه ندارد؛ ولی بازار خریدوفروش بهتری دارد.

قیمت آن از ۴۳۰ میلیون تا ۸۵۰ میلیون قرار دارد. صفر این خودرو موجود نیست.

۶ – پژو پارس؛ گیربکس AL4 است که عملکرد قابل‌قبولی دارد.

این خودرو بازار خریدوفروش خیلی خوبی دارد؛ ولی کیفیت پایین‌تری نسبت به پژو ۲۰۷ دارد.

قیمت آن از ۳۷۰ میلیون تا ۸۸۰ میلیون “صفر” قرار دارد.

۷ – پژو ۲۰۷: گیربکس AL4

قیمت پژو ۲۰۷ از ۴۵۰ میلیون تا ۸۹۰ میلیون “صفر” قرار دارد.

ماشین 207

۸ – پژو ۲۰۷ پانوراما:

قیمت آن از ۵۰۰ میلیون تا ۱ میلیارد “صفر” قرار دارد.

۹ – دنا پلاس اتومات:

قیمت آن از ۴۸۰ میلیون تا ۹۶۰ میلیون “صفر” قرار دارد.

۱۰ – شاهین:

قیمت صفر آن ۸۱۵ میلیون می‌باشد.

۱۱ – ام‌وی‌ام X22 اتوماتیک:

خودروی چینی ساخت شرکت چری است که توسط مدیران خودرو روانه بازار شده است.

قیمت آن از ۶۲۰ میلیون تا ۸۰۰ میلیون می‌باشد.

۱۲ – رنو ساندرو:

قیمت آن از ۵۵۰ میلیون تا ۱ میلیارد می‌باشد. صفر این خودرو موجود نیست.

Brilliance H330 آبی رنگ

۱۳ – برلیانس H320 و H330؛ دوقلوهای دنده‌اتومات

قیمت آن از ۵۵۰ میلیون تا ۹۵۰ میلیون می‌باشد.

۱۴ – جک J4 و J5 و 3S

آشنایی با انواع گیربکس‌های اتوماتیک داخل ایران

با پیشرفت تکنولوژی گیربکس‌های اتوماتیک هوشمندتر و پیچیده‌تر شده‌اند تا از بروز خطا و آسیب‌ برای گیربکس‌های اتوماتیک‌ گران‌قیمت جلوگیری کنند. در اینجا به مهم‌ترین تغییرات ایمنی انجام‌شده برای افزایش سلامت و طول عمر این گیربکس‌ها می‌پردازیم.

۱- تقریباً در تمامی خودروهای اتوماتیک جدید، بدون فشاردادن پدال ترمز و قراردادن دنده در حالت P یا N، خودرو به‌هیچ‌عنوان روشن نمی‌شود. همچنین بدون گرفتن ترمز، نمی‌توان حالت دنده را تغییر داد.

۲- گیربکس‌های جدید تا توقف کامل اجازه تغییر دنده از D به R یا برعکس را به راننده نمی‌دهند. همچنین در صورت فراهم نبودن شرایط معکوس دادن، از انجام این کار سرباز می‌زنند.

۳- گیربکس‌های جدید با همکاری میان ECU و TCU (کامپیوتر پیشرانه و گیربکس) و محدودکردن دور موتور، به راننده اجازه پاورلانچ کردن نمی‌دهند.

۴- گیربکس‌های دو کلاچ خشک جدید (نظیر تیگو ۷ نسل اول) به‌صورت اتوماتیک و در سرعت‌های بسیار پایین و در آستانه توقف، به‌صورت اتوماتیک گیربکس را خلاص و با رهاکردن ترمز، مجدد گیربکس را درگیر می‌کنند.

دسته دنده براق

انواع گیربکس‌های اتوماتیک

گیربکس گاورنری

گیربکس‌های اتوماتیک فاقد TCU (بدون کامپیوتر) به گیربکس گاورنری معروف هستند.

این گیربکس‌های بسیار قدیمی هستند و تقریباً در حال حاضر در هیچ ماشین جدیدی وجود ندارد.

گیربکس ضریب متغیر (CVT)

چه از نوع خشک تسمه لاستیکی در موتورسیکلت‌ها و چه از نوع تر (روغنی) دارای زنجیر فولادی در خودروها، گیربکس‌های ضریب متغیر به شتاب‌گیری ناگهانی بسیار حساسیت دارند. بزرگ‌ترین نقطه‌ضعف این گیربکس‌ها گاز دادن و لانچ ناگهانی، مخصوصاً در شرایط وزنی نامتعارف (سنگین بودن خودرو) یا در سربالایی‌ها است. در نتیجه با این دست گیربکس‌ها مخصوصاً از حالت سکون، به‌صورت کم شتاب حرکت کنید و برای دستیابی به‌شتاب ثانویه و سرعت بالاتر، فرصت دهید.

البته باید بدانیم این گیربکس از بهترین‌های بازار است و اگر ماشینمان دارای این گیربکس بود باید خوشحال باشیم.

خودرو هایی با گیربکس CVT در ایران

ساینا، کوییک، هیوندای اکسنت، هیوندای النترا، ریو از “کیا”، مدل‌های کرولا، پریوس، راو ۴، کمری از تویوتا، نیسان مورانو، نیسان قشقایی، نیسان ماکسیما، نیسان جوک، هوندا آکورد، هوندا سیویک.
در میان خودروهای چینی موجود در ایران، چری آریزو ۵ و ۶، تیگو ۵ و ۷ پرو از گیربکس CVT استفاده می‌کنند.
درست است که دانستن اینکه چه ماشین‌هایی گیربکس cvt دارند می‌تواند برای ما مفید باشد، اما اطلاع از کیفیت گیربکس در هر خودرو نیز از اهمیت بالاتری برخوردار است. بااین‌حال، این تصور که کیفیت تمام گیربکس‌های CVT یکی است، اشتباه است. کیفیت می‌تواند بسته به برند و مدل خودرو به طور قابل‌توجهی متفاوت باشد. به‌طورکلی، گیربکس‌های CVT در خودروهای چینی به دلیل قیمت پایین‌تر، از کیفیت پایین‌تری نسبت به خودروهای ژاپنی و اروپایی برخوردار هستند.

گیربکس دوکلاچه خشک (Dry DCT)

این گیربکس‌ها تنها در خودروهای اسپرت قدیمی کاربرد داشتند و بعدها برای خودروهای سواری نیز به کار گرفته شدند. به دلیل شرایط جغرافیایی کوهستانی و ترافیک سنگین بسیاری از شهرهای ایران، این گیربکس‌ها به‌سرعت داغ می‌کند و با بروز خطاهای متعدد در عملکرد گیربکس مواجه می‌شوند، همچنین عملاً دارای طول عمر بسیار پایین و هزینه تعمیرات بالا هستند. اگر ماشینی با این گیربکس دارید تا حد ممکن از رانندگی در زمان ترافیک دوری کنید و در توقف بیشتر از یک دقیقه، مخصوصاً در سربالایی، ترجیحاً گیربکس را خلاص کنید.

JAC-S5 سفید رنگ

ماشین‌هایی در ایران با گیربکس دوکلاچه

محصولات خانواده آلفا رومئو (جولیتا) و همچنین نسل اول تیگو ۷، خودروهایی مانند تیگوآن، پاسات، جک S5 و فیدلیتی از جمله خودروهایی هستند که گیربکس دوکلاچه دارند.

اکثر افراد و خریداران اطلاعات زیادی درباره گیربکس‌های اتوماتیک ندارند و نمی‌دانند که در دو نوع کلاچ خشک و کلاچ تر در بازار موجود هستند.

دانستن این که گیربکس دوکلاچه خودروی شما از کدام نوع است می‌تواند شما را درباره نحوه نگهداری از آن گیربکس و همچنین میزان استهلاک و عملکرد آن آگاه کند.

مزایای کلاچ خشک 

۱- در این مدل کلاچ از روانکار (Lubricant) و روغن استفاده نشده است، بنابراین در این نوع کلاچ‌ها اتلاف ناشی از وجود روغن وجود ندارد.

۲- کلاچ‌های خشک برای انتقال قدرت با گشتاور کم (Low torque) بسیار مناسب‌اند، زیرا در انتقال قدرت گشتاورهای بالا با کلاچ خشک، احتمال لغزش صفحات کلاچ روی‌هم وجود دارد و این به معنای هرزگردی است.

معایب کلاچ خشک

۱- به علت این که در کلاچ خشک خبری از روغن نیست، میزان خوردگی صفحات اصطکاکی کلاچ زیاد است و سروصدای بیشتری دارد.

۲- هزینه نگهداری و همچنین هزینه تعمیر این کلاچ‌ها نسبت به کلاچ تر بیشتر است.

۳- کلاچ‌های خشک به علت این که در انتقال گشتاورهای بالا ممکن است بلغزند و هرزگردی داشته باشند، برای انتقال گشتاورهای بالا (High Torque) مناسب نیستند.

۴- عمر کلاچ‌های خشک به علت سایش بالا و همچنین تماس مستقیم، نسبت به کلاچ‌های تر کمتر است.

خلاصه ای از مقاله ماشین های دنده اتوماتیک

ماشین های دنده اتوماتیک از هر نظر از ماشین های دنده ای بهتر است و رانندگی را مخصوصا در ترافیک و برای افرادی که کمردرد و زانو درد دارند ساده تر می کند. مدل CVT آن از مدل های دیگر آن بهتر است در نتیجه باید قبل از خرید در مورد ماشین مورد نظر خود حسابی تحقیق کنید و کامنت های مردمی را به خوبی بخونید که از نظر مدل گیربکس، قدرت موتور و مشکلاتی که ممکن است آن ماشین داشته باشد مطلع شوید که در تصمیم گیرتون به شما کمک کند.

آموزش پارک دوبل با ماشین شاسی بلند دنده اتوماتیک

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *