چگونه بدون ترمز گرفتن، متوقف شویم؟؟

بدون پدال ترمز

تصور کنید که در حال خارج شدن از یک اتوبان شیب‌دار هستید و شروع به ترمز گرفتن می‌کنید. متأسفانه، اتفاقی نمی‌افتد. قطعاً، در این لحظه ضربان قلبتان بالا خواهد رفت، اما سعی کنید ترس به خود راه ندهید. چند نفس عمیق بکشید و از موتور خود برای کاهش سرعت اتومبیل کمک بگیرید. اگر موفق نشدید، برای کاهش سرعت اتومبیل از عوامل سرعت‌گیری مانند گاردریل استفاده کنید.

دنده کم کردن به‌منظور توقف

ترمز راحت

با روشن کردن چراغ‌های خطر، به سایر رانندگان هشدار دهید. اگرچه سایر افراد متوجه مشکل شما نخواهند شد، اما با دیدن چراغ‌های خطر، بیشتر احتیاط کرده و به حرکات اتومبیل شما توجه خواهند کرد. دکمه چراغ‌خطر، بایستی در داشبورد شما قرارگرفته باشد و علامت آن مثلث نارنجی‌رنگی است که داخل مثلثی دیگر قرارگرفته است.

روغن ترمز

پای خود را از روی پدال گاز برداشته و کروز کنترل را خاموش‌کنید. با رها کردن پدال گاز، سرعت اتومبیل در اثر اصطکاک و جاذبه کاهش خواهد یافت. همچنین، به‌محض گرفتن کلاچ یا ترمز، سیستم کروز کنترل شما باید خاموش شده باشد، اما برای ایمنی بیشتر، آن را به‌صورت دستی خاموش‌کنید.

کاهش سرعت با دنده

یک‌دنده پایین‌تر بروید. اگر در حال رانندگی با یک اتومبیل دنده‌ای هستید، کلاچ را گرفته و یک‌دنده پایین‌تر بیایید. با این کار، سرعت اتومبیل کاهش می‌یابد. به کم کردن دنده‌ها ادامه دهید تا جایی که احساس کنید سرعت خودرو پایین آمده است. اگر با اتومبیل دنده‌اتوماتیک رانندگی می‌کنید، با کمک سلکتور گیربکس، به دومین دنده بروید. سپس به اولین دنده بروید (گاهی اوقات با علامت L یا Lower نشان داده می‌شود).

  • باوجوداینکه دچار ترس شده‌اید، ضرورتی ندارد که به یک‌مرتبه دنده‌ها را کم کنید. اگر در معرض خطر یا برخورد با شی‌ء ای نیستید، اجازه دهید تا به‌صورت طبیعی سرعت ماشین کاهش یابد.
  • اکثر اتومبیل‌های دنده‌اتوماتیک، دارای دنده یک و دو بر روی سلکتور گیربکس، هستند.
  • اگر می‌توانید دنده را تغییر دهید، آن را در حالت دستی (M) قرار دهید (معمولاً این دنده در خودروهایی که جعبه‌دنده در کنسول مرکزی است، در سمت راست یا چپ دنده Drive قرار می‌گیرد و در خودروهایی که دنده در ستون فرمان قرار دارد، آخرین دنده محسوب می‌شود) و دکمه منفی را فشار دهید تا یک‌دنده پایین‌تر بروید. مجدداً، اگر قادر نیستید مستقیماً به پایین‌ترین دنده بروید، دنده‌ها را به‌تدریج کم کنید.
دنده معکوس

اتومبیل را به سمت حاشیه جاده هدایت کنید. به دنبال جایی باشید که خارج از محدوده جاده‌ای باشد. شما تمایلی ندارید تا حد امکان به خود و سایر خودروها آسیب برسانید، بنابراین سعی کنید از گذرگاه اصلی خارج شوید. اگر در بزرگراه هستید، سعی کنید از آن خارج شوید.

  • اگر قادر به خروج از بزرگراه نیستید، به حاشیه جاده بروید.
ترمز حرفه ای

برای متوقف شدن پدال ترمز را فشار دهید. وقتی ترمزهای شما کار نمی‌کنند، اغلب فقط تا حدی از کار می‌افتند. ممکن است هنوز ترمزتان کمی کار کند و فشار دادن آن برای کاهش سرعت و توقف کامل اثربخش باشد. بعدازآنکه ترمز را چند بار گرفتید، آن را تا آخر فشار دهید.

  • ترمز را سریع بگیرید تا اصطکاک ایجاد کند.
ترمز سریع

در سرعت‌های کمتر، از ترمزدستی (اضطراری) استفاده کنید. اگر هنوز متوقف نشده‌اید، ترمزدستی را بکشید. ترمزدستی در اغلب اتومبیل‌ها، دسته بزرگی است که در کنار صندلی راننده قرار دارد، اگرچه در برخی موارد به‌صورت پدالی است که باید فشار داده شود. حتی درصورتی‌که سایر ترمزها ازکارافتاده باشند، ترمزدستی ممکن است کار کند.

  • ترمزدستی را به‌آرامی بالا بکشید و دکمه آزادکننده آن را در صورت داشتن، نگه‌دارید. اگر آن را سریع بکشید، چرخ هایتان قفل خواهد شد. اگر ترمزدستی‌تان الکتریکی هم باشد، بازهم چرخ ها قفل خواهند شد.
  • بهتر از قبل از کشیدن ترمزدستی، سرعت اتومبیل را کاهش دهید. با قفل شدن چرخ ها در سرعت‌های بالا، اتومبیل خواهد چرخید.
  • اگر قفل شدن چرخ ها را احساس کردید یا صدای آن را شنیدید، کمی فشار وارد بر ترمزدستی را کاهش دهید و در آن حالت نگه‌دارید.

کاهش سرعت اتومبیل به روش‌های دیگر

نیش ترمز

پنجره‌ها را بازکنید تا مقاومت هوا در خودرو ایجاد شود. این کار به‌تنهایی باعث توقف خودرو نخواهد شد، ولی کمی به کاهش سرعت شما کمک خواهد کرد. علاوه بر آن، به شما کمک می‌کند در صورت لزوم بتوانید به سمت سایر عابران و رانندگان فریاد بکشید.

  • تمام پنجره‌هایی را که می‌توانید پایین بکشید.
سر بالای ترمز طبیعی

برای کاهش سرعت خود، به سمت یک تپه بروید. در صورت امکان، به سمت جاده‌ای بروید که سربالایی است، حتی اگر شیب آن کم باشد. اگر ترمز اتومبیلتان ازکارافتاده است، شیب سربالایی به کاهش سرعت آن کمک می‌کند. برای مثال، حتی بالا رفتن از یک رمپ نیز می‌تواند سرعت شما را کاهش دهد، اما مراقب باشید تا حد امکان بر سر راه خودروهای دیگر قرار نگیرید.

  • با وجود این سعی نکنید برای رفتن در سربالایی مجبور به پیچیدن شوید، زیرا ممکن است قبل از برخورد با ساختمان‌ها نتوانید متوقف شوید.
خاموشی ماشین

اگر نمی‌توانید متوقف شوید، سوییچ را خاموش‌کنید. اگر در انجام روش‌های قبلی با شکست مواجه شدید، خاموش کردن موتور می‌تواند به کاهش سرعت شما کمک کند. قبل از انجام این کار، مطمئن باشید که سرعت شما به حد کافی کم شده باشد، زیرا خاموش کردن ناگهانی خودرو می‌تواند شما را از مسیر منحرف کند. همچنین انجام این کار می‌تواند به موتور شما صدمه بزند، بنابراین آن را به‌عنوان آخرین گزینه در نظر بگیرید.

  • سوییچ را قفل نکنید، زیرا باعث می‌شود فرمانتان نیز قفل شود. شما همچنان بایستی بتوانید تغییر جهت دهید.
بهترین روش ترمز

به‌عنوان آخرین راه‌حل، اتومبیل خود را به‌جایی بمالید. اگر شما به هیچ طریقی قادر به توقف نیستید، برای کاهش سرعت خود، سعی کنید اتومبیل را به‌جایی بمالید. برای مثال، آن را به لبه حاشیه‌ای یا دیوار مانع بکشید تا سرعت خودروی شما را کاهش دهد اگرچه باعث نابود شدن آن حین انجام این کار خواهد شد.

  • شما همچنین می‌توانید از یک مسیر مستقیم از روی گِل یا شن عبور کنید. اگر بچرخید، ممکن است خودروی‌تان به این‌طرف و آن‌طرف منحرف شود.
ترمز ایمن

نگاه خود را بر روی جاده نگه‌دارید و به هدایت کردن اتومبیل ادامه دهید. به هر آنچه در پیش روی شما وجود دارد توجه کنید و برای دور شدن از ترافیک سنگین، عابران پیاده و موانع خطرناک، مانور دهید.

  • شما ممکن است در حال توقف باشید، اما در صورت عدم توجه، می‌توانید آسیب بزنید.

نکات

1 – شما می‌توانید با بررسی به‌موقع روغن ترمز و تعویض آن طبق دستورالعمل‌های کارخانه، از وقوع چنین حوادثی جلوگیری کنید. همچنین، در صورت مشاهده هرگونه تغییر در عملکرد ترمزها، در فواصل منظم کل سیستم ترمز خود را بازرسی کنید. انجام تعمیرات لازم و روتین را به زمان دیگر موکول نکنید.

2 – چراغ‌ قرمزرنگ ترمز، به دلایل مختلفی روشن می‌شود و تنها به معنی فعال بودن ترمز نیست. هرزمانی که اتومبیل خود را روشن می‌کنید، بررسی کنید که این چراغ روشن باشد تا از کار کردن آن مطمئن شوید. اگر این چراغ تنها زمانی که ترمز می‌گیرید روشن می‌شود، نشان می‌دهد که مشکلی وجود دارد. به‌احتمال‌زیاد روغن ترمز کم شده یا سیلندر اصلی معیوب است.

3 – زمانی که با یک اتومبیل دنده‌اتوماتیک در حال رانندگی هستید، هرگز دنده را در حالت پارک قرار ندهید.

4 – کارایی ترمزها در صورت خیس شدن خصوصاً بعد از هیدروپلنینگ یا عبور از آب‌های عمیق‌تر، کاهش می‌یابد. وقتی در چنین شرایطی قرار می‌گیرید، بهتر است کمتر گاز دهید یا دنده را کم کنید. هنگام خروج از آب یا تعمیر شدن پس از هیدروپلنینگ، ترمز را به‌آرامی فشار دهید، رها کنید و مجدداً این کار را تکرار کنید، اما از ترمز کردن ناگهانی خودداری کنید. در صورت احساس اسفنجی و نرم بودن پدال، ترمزها را چند بار دیگر به همین ترتیب دوباره فشار دهید تا خشک شوند.

5 – در اولین فرصت، با خدمات اضطراری تماس بگیرید.

6 – هنگامی‌که موفق به متوقف کردن اتومبیل شدید تا زمانی که از برطرف شدن مشکل مطمئن نشده‌اید، آن را مجدداً نرانید.

7 – در بسیاری از مواقع، گیرکردن یک شیء مانند اسباب‌بازی یا بطری آب در زیر پدال ترمز، باعث ازکارافتادن ترمز می‌شود. با تمیز کردن اتومبیل خود خصوصاً در قسمتی که راننده می‌نشیند، از وقوع چنین حوادثی جلوگیری کنید.

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *