چگونه با ماشین دنده ‌اتومات رانندگی کنیم؟؟


مراحل زیر به شما آموزش می‌دهند که چگونه از دنده‌اتوماتیک استفاده کنید، اما قبل از اقدام به رانندگی با هر وسیله نقلیه، حتماً گواهینامه رانندگی داشته باشید و از تمامی قوانین راهنمایی و رانندگی آگاه باشید. برای تهیه پکیج آموزش ماشین های اتومات کلیک کنید.

آماده شدن برای رانندگی

دنده اتومات

سوار اتومبیل خود شوید. قفل درب خودرو را بازکرده و بر روی صندلی راننده بنشینید.

هر آنچه باید در مورد دنده اتومات بدانیم

تجهیزات داخل خودرو را متناسب با نیازهای خودتنظیم کنید. صندلی خود را طوری تنظیم کنیم که تسلط کافی در کنترل خودرو داشته باشید و بتوانید به‌خوبی اطراف را از پنجره‌ها نگاه کنید. آینه‌ها را طوری تنظیم کنید که دید کافی از پشت خودرو و کناره‌های آن داشته باشید. قبل از شروع به رانندگی، نقاط کور خودرو را شناسایی کنید تا بتوانید هنگام پیچیدن یا تغییر لاین، آن‌ها را تحت نظر داشته باشید.

چک کردن تمام وسایل

کنترل‌ها را شناسایی کنید. قبل از شروع به رانندگی، ضروری است که با پدال‌های گاز و ترمز، فرمان اتومبیل، دسته‌دنده، کنترل‌کننده‌های نور، گرم کن شیشه و برف‌پاک‌کن‌های شیشه جلو آشنا شوید.

  • پدال‌های گاز و ترمز، در جلو و در انتهایی‌ترین نقطه‌ای که پاهای شما قرارگرفته‌اند، جای دارند. پدال ترمز در سمت چپ و پدال گاز در سمت راست قرار دارد.
  • فرمان، چرخ بزرگی است که در وسط کنسول راننده قرار دارد. آن را به چپ و راست بگردانید تا چرخ خودرو بپیچد.
  • اهرم کوچکی که روی ستون فرمان قرار دارد (معمولاً در سمت چپ)، دارای یک حالت استراحت در وسط و دو حالت قفل در بالا و پایین است. این‌ها علائم راهنما هستند. اهرمی که برای خاموش و روشن کردن چراغ‌های جلو است، غالباً در سمت چپ فرمان و متصل به کنسول است یا به‌صورت یک‌کلگی بر روی یکی از اهرم‌های ستون فرمان قرار دارد.
  • دسته‌دنده معمولاً دریکی از این دو نقاط است: یا به سمت راست ستون فرمان متصل شده یا در بین صندلی راننده و مسافر قرار دارد. حروفی که بر روی آن درج‌شده است، حالت‌های مختلف دنده را مشخص می‌کند مانند حروف P، R، N و D و تعدادی عدد. در دنده‌هایی که به ستون فرمان متصل هستند، این صفحه‌نمایش معمولاً روی صفحه ابزار، زیر سرعت‌سنج قرار دارد.
مهم ترین نکات رانندکی

کمربند ایمنی خود را ببندید. اطمینان حاصل کنید که کمربند ایمنی شما و سایر مسافران داخل خودرو، در تمامی لحظات بسته باشد.

قرار دادن دنده در حالت Drive

زمان روشن کردن ماشین چه مواردی را باید چک کنیم

استارت خودرو را بزنید. پای راست خود را بر روی پدال ترمز قرار داده و آن را فشار دهید. سپس سوییچ را در جایگاه خود قرار داده و آن را در جهت حرکت عقربه‌های ساعت بچرخانید تا اتومبیل روشن شود.

هر دنده در ماشین تومات چه کاری میکند

دنده موردنظر را انتخاب کنید. پای خود را بر روی پدال ترمز نگه‌دارید و دسته‌دنده را به سمت Drive حرکت دهید. این دنده بر روی صفحه‌نمایش با علامت اختصاری D نمایش داده‌شده است و زمانی که موفق می‌شوید دنده را در این حالت قرار دهید، چراغ آن روشن می‌شود.

  • برای تعویض دنده‌هایی که به ستون فرمان متصل شده‌اند، برای انتخاب دنده، قبل از اینکه اهرم را به بالا و پایین حرکت دهید، آن را به سمت خود بیاورید.
  • برای تغییر دنده‌های اتوماتیک، معمولاً دکمه‌ای برای باز کردن قفل دنده در کنار اهرم آن قرار دارد. سپس می‌توان آن را به حالت اولیه خود رها کرد.
دنده D اتومات

ترمزدستی را آزاد کنید. ترمزدستی اهرمی است که در بین دو صندلی جلو یا در سمت چپ قسمتی که پاها جای می‌گیرند، قرار دارند. برای آزاد کردن ترمزدستی، ممکن است یک اهرم رها کننده در بالای ترمزدستی‌هایی که در کف خودرو قرار می‌گیرند، وجود داشته باشد یا اینکه یک دکمه‌ای برای فشار دادن در سر مدل‌هایی که در بالا قرار می‌گیرند، تعبیه‌شده باشد.

ماشین اتومات

اطراف خود را بررسی کنید. تمامی نواحی اطراف اتومبیل مانند نقاط کور را بررسی کنید تا از هر چیزی که در حال حرکت است یا در نزدیکی شما قرار دارد، آگاه شوید. نگاهتان را عمدتاً به جهتی که در حال حرکت هستید، معطوف کنید.

برای تهیه پکیج آموزش ماشین های اتومات کلیک کنید.

راحت ترین روش شروع به راننگی با ماشین اتومات

اتومبیل خود را به حرکت درآورید. به‌آرامی فشار را از روی پدال ترمز کم کنید تا خودروی‌تان به آهستگی شروع به حرکت کند. پای خود را از روی پدال ترمز بردارید، با همان پا پدال گاز را به‌آرامی فشار دهید تا خودرو سریع‌تر حرکت کند. در رانندگی منظم جاده‌ای، برای تغییر سرعت نیاز به تغییر دنده نخواهید داشت.

جهت دهی ماشین با فرمان

برای تغییر جهت خودرو، فرمان را بچرخانید. زمانی که دنده را در حالت Drive قرار می‌دهید، با چرخاندن فرمان به سمت چپ و راست، خودرو به سمت چپ و راست تغییر جهت خواهد داد.

پدال ها در ماشین های اتومات

از پدال ترمز، برای کاهش سرعت یا توقف خودرو استفاده کنید. پای خود را از روی پدال گاز برداشته و بر روی پدال ترمز قرار دهید، آن را به‌آرامی فشار دهید تا اتومبیل یک‌دفعه متوقف نشود. زمانی که می‌خواهید مجدداً حرکت کنید، پای خود را بر روی پدال گاز قرار دهید.

آسان ترین روش پارک با ماشین اتومات

اتومبیل را پارک کنید. زمانی که به مقصد خود می‌رسید، به‌تدریج پدال ترمز را فشار داده تا اتومبیل متوقف شود، سپس اهرم دنده را در حالت P قرار دهید. با چرخش سوییچ در عکس حرکت عقربه‌های ساعت، موتور را خاموش‌کنید. فراموش نکنید که قبل از پیاده شدن، چراغ‌های جلو را خاموش کرده و ترمزدستی را بکشید.

به‌کارگیری دنده‌های دیگر

روغن موتور مناسب برای ماشین اتومات

دنده‌عقب برانید. اگر می‌خواهید به عقب حرکت کنید، قبل از قرار دادن یا خارج کردن دنده از حالت دنده‌عقب، اطمینان حاصل کنید که اتومبیل کاملاً متوقف باشد. دنده را حرکت داده و در حالت R قرار دهید، پشت و اطراف خود را بررسی کنید تا چیزی سر راه شما قرار نداشته باشد. به‌آرامی پای خود را از پدال ترمز برداشته و بر روی پدال گاز قرار دهید.

  • زمانی که دنده‌عقب می‌روید، اتومبیل به همان سمتی که فرمان را می‌چرخانید، تغییر جهت می‌دهد. شما به سمت عقب در حال حرکت هستید، بنابراین انتهای خودرو برعکس جلویِ آن تغییر جهت می‌دهد.
دنده ی n چه کاری انجام میدهد

دنده را در حالت خلاص قرار دهید. از دنده‌خلاص، زمانی که نیاز به کنترل سرعت اتومبیل ندارید استفاده کنید، اما نه زمانی که در حال رانندگی هستید. برای مثال، زمانی که برای مدت کوتاهی در حالت پارک هستید یا زمانی که خودرو را هل می‌دهید یا یدک می‌کشید.

پارک ماشین اتومات

از دنده‌های پایین‌تر استفاده کنید. دنده‌هایی که با حروف اختصاری 1 و 2 و 3 نمایش داده‌شده‌اند، دنده‌های پایین‌تر هستند. این موارد می‌توانند در صورت نیاز به ذخیره ترمزهای واقعی، به‌عنوان نوعی سیستم ترمز موتور عمل کنند. استفاده از این دنده‌ها در پایین رفتن از تپه‌های شیب‌دار مناسب است. از دنده 1 تنها زمانی که مجبورید بسیار آهسته حرکت کنید، استفاده می‌شود. زمانی که اهرم را بین این دنده‌ها و حالت Drive جابه‌جا می‌کنید، نیاز به توقف نخواهید داشت.

نکات

1 – همیشه به علائم راهنمایی و رانندگی توجه کنید.

2 – هرگز از دوپای خود برای پدال‌های ترمز و گاز استفاده نکنید. از پای راست خود برای هردو پدال استفاده کرده و پای چپ خود را بر روی کف خودرو قرار دهید.

3 – مرتباً آینه‌های خود را بررسی کنید.

4 – پدال‌های گاز و ترمز را به‌آرامی و به‌تدریج فشار دهید.

5 – باحالت تدافعی رانندگی کنید و هنگام رانندگی با هرگونه وسیله نقلیه، به اطراف خود توجه کنید.

6 – اگر می‌خواهید مصرف سوخت خود را بهینه کنید، توصیه می‌شود که پدال گاز را مرتباً فشار ندهید. این کار، فشار گشتاور را در سطح پایین‌تری نگه می‌دارد.

7 – نگاه خود را به جاده معطوف کنید؛ از پیام دادن هنگام رانندگی بپرهیزید.

8 – تمامی قوانین محلی راهنمای و رانندگی را رعایت کنید و همیشه گواهینامه رانندگی همراه داشته باشید.

9 – هنگام مستی، هرگز رانندگی نکنید.

10 – هنگام ترک ماشین بدون مراقبت، آن را قفل کنید.

11 – زمانی که می‌خواهید دنده را از حالت R به D یا برعکس تعویض کنید یا قبل از قرار دادن دنده در هر حالتی، اتومبیل بایستی کاملاً متوقف باشد، در غیر این صورت آسیب‌های جدی به دنده وارد خواهد آمد.

12 – همیشه قبل از قرار دادن دنده در حالت P، اتومبیل را کاملاً متوقف کنید، در غیر این صورت دنده آسیب جدی خواهد دید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *